2015. január 26., hétfő

Narancs - gyökeres dugvány -narancsfa NÖVÉNY - Jelenlegi ára: 4 950 Ft

Narancsfa - Citrus sinensis - gyökeres dugvány
További termékeim:    Csodaszepviragok termékei a TeszVesz-Vatera piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Postázom is természetesen.
Az ár 1 db gyökeres növényre vonatkozik, mely kb. 10 cm-es.
Dugványozással szaporított termő narancsról szedett hajtásokkal, nem magvetés.
Pompás dézsás növény, amelyet csodálatosan illatos virágok díszítenek! Ez a fácska egészen biztosan mediterrán hangulatot kölcsönöz majd teraszának. A Narancsfa nem bírja a fagyot, ezért még a fagy beállta előtt vigye védett helyre.
 
A Narancsfa eredetileg Kínából származik és már több ezer éve termesztik.  Az első narancsfa a 15. században érkezett Európába a portugál utazók jóvoltából.  Ettől kezdve a narancstermelés és díszfatermesztés a mediterrán vidékeken folyamatosan tovább fejlődött. Napjainkra a trópusi és szubtrópusi vidékeken már közvetlenül kereskedelmi célokra termelnek narancsot, illetve dísznarancsot. A narancsfa gyümölcse ma elsősorban üdítőital formájában és friss gyümölcsként kapható.  A narancsfa gyümölcsének jellegzetes illata van, amelyet leveleinek morzsolgatásakor is érezni lehet. A citrus sinensis a rutafélék családjába tartozik (Rutaceae).
 
A Narancsfa leginkább dézsás növényként érvényesül. Használjon egy nagyobb dézsát vagy virágládát,  amelynek az alján lyukak vannak. A cserép alján helyezzen el néhány cserépdarabot vagy vízmegtartó gyöngyöket. Ezeket fedje be egy réteg virágfölddel, majd a megfelelő mélységbe helyezze el a cserépben a Narancsfa gyökérlabdáját. Ezután töltse fel a cserepet virágfölddel, majd határozottan nyomkodja le a földet a növény körül. Az ültetést követően egyúttal öntözze is meg a növényt. A Citrus sinensis nagyszerűen növekszik a védett, napfényes helyeken.
 
A Citrus sinensis nem feltétlenül igényli a metszést.  Az esetleg túl hosszúra nőtt ágakat februárban vágja vissza az ágak feléig, valamint távolítsa el az egymást keresztező ágakat. Nyáron rendszeresen öntözze a növényt, lehetőleg esővízzel, de két öntözés közben hagyja kiszáradni a földjét. A Narancsfa töve soha nem állhat a vízben, különben tönkremegy a növény. Adjon havonta citrusokhoz ajánlott tápszert a fácska öntözővizéhez, így biztosíthatja a Narancsfa biztos és egyenletes növekedését. Ősszel hagyja el a tápszer használatát.
A Narancsfa teleltetése:
Az örökzöld, dézsás Citrus sinensis nem télálló növény. A Narancsfa kb.  5 º C mellett egy szellős és világos helyiségben átteleltethető. Ebben az időszakban havonta csak egszer locsolja a növényt! A növény gyökérzete kissé kiszáradhat ugyan, de ne hagyja teljességgel kiszáradni a növényt!
A citrus-félék varázsát nem csak az élénk színű gyümölcsök adják, hanem a bódító illatú virágaik is. Örökzöld növény, melyen egyszerre vannak virágok és gyümölcsök is. Korán, már 1-2 éves korától termőre forduló, édes gyümölcsű termésekkel. Gyorsan nő.
Nyáron, félárnyékban a szabadban, télen 5-10 fok között, világos helyen tartsuk. Tavasszal trágyázzuk szárított, vagy friss csirketrágyával, ez rengeteg gyümölcsöt eredményez. Télen vigyázzunk a túlöntözésre, mert ez gyökérrothadáshoz vezethet. Ha az őszi hidegek után, hirtelen visszük a fűtött szobába, ledobálhatja leveleit. A pajzstetvek károsító hatásától, a téli hűvös tartás megvédi a növényeket.
Kérdezz nyugodtan, ha bármire kíváncsi vagy.
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.


Jelenlegi ára: 4 950 Ft

Az aukció vége: 2015-02-15 19:46
. Narancs - gyökeres dugvány -narancsfa NÖVÉNY - Jelenlegi ára: 4 950 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése